AMAZONFLODEN FRA UDSPRING TIL DELTA

Ekspeditionen starter ved Amazonflodens fjerneste udspring i de peruvianske Andesbjerge. Det er oppe i 5.270 meters højde på bjerget El Mismi. Herfra fortsætter Lene Kohlhoff Rasmussen langs den store flod og nogle af dens bifloder. Undervejs besøger hun oprindelige indianerstammer i fjerne landsbyer, der lever på traditionel vis. Hun kommer også til storbyer langs floden bl.a. den største by i verden, der ikke kan nås ad veje. Ekspeditionen slutter i havnebyen Belém ved Amazonflodens delta i det nordlige Brasilien.

Foredrag - SILKEVEJEN FRA BEIJING TIL ISTANBUL

SILKEVEJEN – FRA BEIJING TIL ISTANBUL

Lene Kohlhoff Rasmussen startede i foråret 2013 ud på en otte måneders rejse på egen hånd fra Beijing til Istanbul. I dette foredrag giver hun en spændende beretning om sin rejse i fodsporene af svunden tiders handels- og opdagelsesrejsende.  Rejsen foregik over land med moderne højhastighedstog, gamle ramponerede busser, dele taxaer, til fods og til hest. Undervejs boede hun bor hos nomadefamilier og bjergbønder både i Kina, Centralasien og Iran. Det krævede stort vovemod at rejse på egen hånd gennem bl.a. det krigshærgede Afghanistan og det uro plagede Irak. Men det var også et møde med smuk natur, fantastisk spændende kultur, historie og umådelig gæstfrihed. Kom og oplev et vaskeægte rejseeventyr.

Foredrag - Mød kong Julian på Madagaskar og Comorerne

MØD KONG JULIAN PÅ MADAGASKAR & COMORERNE

Madagaskar har i mere end 160 millioner år været afskåret fra det afrikanske fastland, hvilket har resulteret i et så stort antal endemiske planter og dyr. Øen bliver ofte refereret til som “verdens ottende kontinent”. Naturen er i særklasse med spændende nationalparker, hvor bl.a. Kong Julian og de andre lemurer holder til. Menneskene på Madagaskar er ligeså unikke som dyrene, og Lene beretter om sit møde med en smilende lokalbefolkning i de små uberørte landsbyer. Hun tager også en smut forbi Comorerne, som er et af de mindst besøgte lande i verden, men med en særpræget kultur. Befolkningen på øerne er en blanding af tidligere arabiske handelsmænd, persiske sultaner, afrikanske slaver, og portugisiske pirater. De spiser stadig franske baguettes, er rig på swahili kultur og stærkt religiøse.

Foredrag - CARIBISK IDYL OG KOLONIHISTORIE

CARIBISK IDYL OG KOLONIHISTORIE

Man kan hurtig blive til fals for caribisk tropeidyl med eksotiske strande, grønne bakker, glitrende blåt hav, masser af sol og lokal kolorit. De caribiske øer er en smeltedigel af forskellige kulturer og kolonihistorie. I dette foredrag dykker Lene Kohlhoff Rasmussen ned i den caribiske kolonihistorie og viser billeder fra et stort udvalg af caribiske øer. Fra den dag Christoffer Columbus gik i land på Bahamas i 1492, blev Caribien et vigtigt handelsområde. Både franske, britiske, hollandske, spanske, danske samt andre kolonimagter prøvede at vinde kontrol over de dyrebare øer. Øerne har derfor en broget historie med europæisk kolonisering, slaveri og sørøvere.